Trobada de professionals catalans a Stuttgart amb motiu del Battery Show

Aquest dimarts 18 de juny una cinquantena de professionals catalans s'ha trobat a un acte del Catalan Professional Network a Stuttgart. L'esdeveniment ha estat organitzat per ACCIÓ - l'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat de Catalunya-, el Catalan Engineers Worldwide (CEW), el Casal Català de Stuttgart (Stuttcat), i el Pòdcast La Nova Mobilitat amb motiu de la fira Battery Show Europe.

Durant els parlaments d'obertura, Berta Pi, presidenta de Stuttcat, ha donat la benvinguda a tots els presents i ha explicat que el Casal, a més d'organitzar les activitats culturals, també impulsa l'intercanvi d'experiències professionals en actes com aquest. Per part d'ACCIÓ, Montse Sitjà, representant de la unitat d'Inversió i Empreses Estrangeres, ha exposat les oportunitats que Catalunya ofereix a la regió alemanya: "És un destí òptim per a les empreses de la indústria de la mobilitat en ple procés de transformació, i per tant amb oportunitats innegables en àmbits com el vehicle elèctric i autònom".

En representació de Catalan Engineers Worldwide, la secció internacional d'Enginyers Industrials de Catalunya, en Martí Pascual ha explicat les activitats que s'organitzen en diferents nuclis locals per promoure el networking i el creixement professional. A més, l'acte ha comptat amb un convidat d'excepció, el cònsol a Stuttgart, Ricardo Solà, que ha recordat que Catalunya i Baden-Württemberg formen part de la iniciativa dels quatre motors d'Europa, on es treballen temes com l'hidrogen de manera interregional.

A la trobada, les persones assistents han pogut escoltar en directe la gravació de l'últim episodi del pòdcast, que han conduït Miquel Testar i Martí Pascual. Aquests han comentat les novetats de la fira Battery Show i han reflexionat sobre l'estat actual de la branca de les bateries amb els diversos convidats. Tomàs Megía, responsable de l'oficina Òptimadel Departament d'empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha remarcat que les empreses catalanes del sector han demostrat un nivell tecnològic molt elevat i que són competitives en l'entorn internacional. Altres ponents com Antonio Molfullol d'Idneo, Gerard Torres de Bold o Andrea Gil de Farasis, han constatat aquest nivell i han compartit les seves perspectives i experiències en la transició cap a una mobilitat més sostenible.

Els debats entre els i les presents han cobert una àmplia gamma de temes, des dels últims avenços en cel·les, bateries i electrònica, fins als reptes i oportunitats del mercat del cotxe elèctric. L'esdeveniment també ha estat una plataforma per discutir l'estat actual de l'electrificació en els sectors de l'automòbil, el transport marítim i l'aviació, tot demostrant l'interès creixent i la col·laboració internacional en la recerca de solucions per a una mobilitat més neta i eficient, així com la importància de l'intercanvi d'experiències per poder avançar professionalment. Al final de la sessió, les persones assistents han pogut intercanviar idees i contactes mentre gaudien d'un sopar de pica-pica.