Èxit de la I Trobada de Professionals Catalans a Munic
Més de 70 assistents provinents de diferents branques professionals participen en aquesta edició.
El dimarts 19 de juny va tenir lloc la primera Catalan Professional Network a la ciutat de Munic, un esdeveniment organitzat per la Comissió Internacional (CEW) de l’Associació/Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Casal Català de Munic. L’objectiu era establir una xarxa de professionals catalans amb intercanvi d’experiències, idees i informacions sobre la vida laboral a Alemanya, així com reforçar el vincle amb el món professional a Catalunya.
L’acte va començar amb la benvinguda de Martí Pascual, coordinador del projecte CEW a Alemanya i tresorer del Casal Català de Munic, en una sala plena a vessar. A continuació, Josep Canós, degà del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya, va ser l’encarregat de realitzar el discurs inaugural de la jornada, on se subratllava la importància de la carrera professional.
La taula rodona posterior es va centrar en les experiències professionals dels seus integrants, provinents dels àmbits de l’emprenedoria, l’economia, l’enginyeria i el headhunting. Xavier Barcons, director general de l’European Southern Observatory, Berta Rodó, managing director de Foodselex, Joan Bosch, CEO de Fraunhofer Chile i Ignasi Rafel, soci fundador i director de Talman Group van ser els participants d’aquesta taula i els encarregats de plantejar els temes que més tard es van comentar amb els assistents.
Confiança aplicada a la cultura d’empresa, estructura jeràrquica, disciplina i rigorositat són alguns dels punts que van donar lloc al debat posterior entre tots els participants sobre les diferències i semblances entre el món professional a Catalunya i a Alemanya.
El discurs de cloenda de l’esdeveniment va anar a càrrec de Jordi Renom, president de l’Associació dels Enginyers Industrials de Catalunya amb un parlament sobre la figura de Pompeu Fabra com a enginyer.
L’acte va acabar amb un pica-pica a la mateixa sala i el sopar a un biergarten, on els participants van tenir l’oportunitat de fer networking, intercanviar experiències i resoldre inquietuds en un ambient distès i enriquidor.
>> Vídeos relacionats
- Discurs inaugural a càrrec del degà Josep Canós
- Carrera professional
- Anècdotes
- Relació jeràrquica en empreses
- Preguntes, intercanvi i debat
- Cloenda a càrrec del president Jordi Renom
El Centre Català de Munic és una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu difondre i preservar el coneixement de la llengua i la cultura catalanes a Baviera. Es va fundar l’octubre del 2012 i fou reconeguda oficialment com a Comunitat Catalana de l’Exterior per acord de govern de la Generalitat de Catalunya el 29 d’octubre del 2013.
El CEW (Catalan Engineers Worldwide) és la Comissió Internacional del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya. El seu objectiu és convertir-se en el punt de trobada dels enginyers catalans que treballen arreu del món i en un lloc on intercanviar experiències i coneixements per impulsar la seva carrera professional, personal i familiar.