Primer acte de benvinguda a Torí

La Comissió Internacional d'Enginyers Industrials de Catalunya (Catalan Engineers Worldwide, CEW) en col·laboració amb la Càtedra EIC-UPC va organitzar una trobada per a professionals i estudiants el dissabte 9 de novembre a Torí, Itàlia. 

En l’acte hi van participar Jordi Villar, Application Engineer a MathWorks, coordinador del nucli del nord d'Itàlia i vicepresident de la Comissió Internacional, Daniel Garcia-Almiñana, cap d'estudis del Màster i Internacionalització a l'ESEIAAT i director de la Càtedra EIC-UPC, Sebastià Gesti, PhD, Materials Science & Technology Area Manager per Novamont, Natàlia Pàmpols, Automotive Homologation Engineer per Applus IDIADA, Joan Mena estudiant d’Enginyeria Industrial al Politecnico di Milano, Judit Tenas, estudiant d’Enginyeria Industrial al Politecnico di Milano del programa Unitech, i Oscar Armario, estudiant d’Enginyeria Industrial al Politecnico di Milano.

La trobada va ser una bona oportunitat per facilitar la connexió entre estudiants i professionals catalans que actualment treballen en empreses italianes a la regió del Piemont. La jornada va permetre establir noves relacions laborals i va servir com a espai per compartir tant experiències acadèmiques com trajectòries professionals.

Durant l’acte, Jordi Villar, va assenyalar la importància de tenir un nucli propi de la xarxa CEW al nord d’Itàlia, va explicar de quina manera està connectat amb la resta de nuclis internacionals i es van exposar els objectius fixats tant en l'àmbit local com global, així com les activitats planificades per al 2024. Els participants van intercanviar propostes per millorar el funcionament del nucli i van presentar idees per a futures activitats conjuntes durant aquest any.

Les temàtiques que van despertar més interès als assistents van ser la burocràcia del país, els contractes laborals i de lloguer, la declaració de la renda, l’oferta laboral, la combinació entre teletreball i feina presencial, el possible retorn a Catalunya i la connexió amb altres nuclis internacionals.

Finalment, el grup va visitar el Museo Nazionale dell’Auomobile di Torino, considerat el museu automobilístic més important del món, on es van analitzar i comentar l’evolució dels cotxes al llarg de la història.

Tots els participants van quedar molt satisfets de la jornada, amb una gran col·laboració i ajuda per part seva. Una gran experiència que, molt probablement, es repetirà en els pròxims anys.

La següent trobada CEW a Itàlia en col·laboració amb la Càtedra EIC-UPC serà el 30 de novembre a Milà.