Trobada del nucli local del CEW a Múnic
El nucli de la Comissió Internacional d'Enginyers Industrials de Catalunya (CEW) va celebrar aquest passat dijous 29 de febrer un sopar a Múnic. Una desena de professionals catalans de l'enginyeria residents a la ciutat van poder intercanviar experiències i inquietuds en un ambient distès i entretingut.
Sota l'organització d'en Joan Vilalta, enginyer d'embedded software, el sopar va tenir lloc a la cerveseria Giesinger Braüstüberl, on a part de degustar plats típics bavaresos, les persones assistents van tractar temes com el teletreball i les diverses reglamentacions de les empreses de la indústria. Un dels presents a la trobada, Pau Fernandez, Sènior Product Manager a Amazon Fresh, va explicar que en el seu cas és obligatori anar tres cops per setmana a l'oficina. Els i les presents van debatre sobre aquest aspecte i alguns van valorar el component social que té anar-hi. "Si vull arribar a ser cap de projectes, he d'anar més sovint a l'oficina", explicava un dels professionals.
Un altre dels temes comentats a la trobada va ser la importància de conèixer l'idioma alemany tant pel dia a dia, com pel desenvolupament professional. "M'he trobat companys que no dominaven l'idioma i que han hagut de canviar de projecte o d'àrea perquè la comunicació amb els autòctons del taller i el banc de proves no era prou fluida", comentava en Pol Masclans, enginyer d'assajos a BMW. Tot i això, hi ha certs camps i empreses, sobretot estrangeres i de sectors que no són el de l'automoció, on l'idioma vehicular és l'anglès i l'alemany esdevé secundari.
Després del sopar, els assistents van continuar parlant de temes com l'enginyeria mèdica, l'aerospacial, la de l'automoció i també d'electrònica. El grup ja prepara noves activitats i, de fet, ja tenen una visita al campus d'aeronàutica a Ottobrunn programada pel 13 d'abril, en què la professora Gisela Detrell inaugurarà el nou Departament de tecnologia de viatges tripulats de la universitat TU München.