Trobada anual del CEW: reptes pel 2024

La Comissió Internacional (Catalan Engineers Worldwide, CEW) va celebrar la seva trobada anual, el 4 de gener de 2024, per fer un repàs del 2023 i projectar els reptes pel nou any. Van participar en la reunió diferents membres de la comissió executiva: els representants dels nuclis de Stuttgart, Anna Gallet, de Lyon, Isaac Manyé, i de Brussel·les, Eduard Fernandez, així com el director general d’Enginyers Industrials de Catalunya, Pere Homs, el director de Desenvolupament Corporatiu, Raimon Miserachs, el president de la Comissió, Martí Pascual i la coordinadora de la Comissió, Carolina Bermudo.

Al llarg de la trobada, es va tractar sobre quines seran les tendències tecnològiques del 2024. En concret, es va parlar sobre la intel·ligència artificial, que continuarà trencant els esquemes, la cursa espacial, que recuperarà part de l'actualitat amb diverses missions internacionals i l'intent de tornar a arribar a la lluna, i sobre la transformació del sector de l'automoció, que segueix el seu camí amb l’electrificació i el vehicle autònom al capdavant. També el subministrament elèctric va ser tema de debat, on al gran impuls de les renovables dels últims anys s'hi afegeix un retorn a l'energia nuclear., entre altres temes d'interès dins el món de l’enginyeria.

L'activitat dels nuclis internacionals, que seguirà incrementant-se al llarg del 2024, també va centrar la conversa, així com la creació d'un nou nucli a Zúric per donar resposta a una de les ciutats europees amb més professionals catalans de l'enginyeria.