Trobada anual de la Comissió Internacional

El passat 27 de desembre va tenir lloc la trobada anual de la comissió internacional dels Enginyers Industrials de Catalunya (CEW). La reunió, que ha comptat amb la presència del degà del Col.legi Josep Canós, el President de l'Associació Jordi Renom i el director general dels Enginyers Industrials Pere Homs, ha servit per a consolidar la renovació en el lideratge de la comissió i posar en comú les línies d'acció de cara a 2019.

El president en sortint del CEW, Carles Palomo (Leeds) ha revisat la trajectòria que ha tingut la comissió els últims anys des de la creació del grup Xina i la posterior ampliació a altres països a través de la plataforma cew.cat. El nou president, Martí Pascual (Munic) ha explicat la visió de la comissió basada en uns nodes o grups, que tindran una activitat regular a nivell regional, i en una xarxa que els uneixi i que serveixi per a comunicar i intercanviar informació entre els enginyers catalans residents a l'estranger a la vegada que aquesta es posa a disposició d'aquells que planegin marxar a treballar fora de Catalunya. Al marge de les particularitats de cada país, s'ha subratllat la importància de la veu i la influència com a fils conductors.

En aquest context, Pere Homs ha animat a la comissió a fer de plataforma per a generar opinió sobre l'estat i l'acceptació de l'enginyeria catalana a l'estranger. El degà Josep Canós ha remarcat que la internacionalització és un dels objectius que s'han fixat els Enginyers Industrials en el procés d'actualització que han posat en funcionament. En aquest marc, ha recordat que hi ha més enginyers estrangers treballant a Catalunya que enginyers catalans a l'estranger. Durant la trobada també s'ha parlat d'aprofitar sinèrgies amb altres organitzacions i associacions. Un dels antics membres del grup Xina, Alexis Roig (Xangai), ha explicat l'estratègia que es va seguir per tal de localitzar els enginyers catalans a la Xina, treballant amb plataformes com LinkedIn i conjuntament amb associacions com UPC Alumni.

Els nous membres, Anna Gallet (Stuttgart), Isaac Mañé (Lió), Jordi Villar (Bèrgam) seran els representants de la comissió als nodes en el marc dels 4 motors d'Europa, regions amb les quals els Enginyers Industrials tenen un projecte comú i treballen intensament per a el·laborar línies conjuntes d'actuació en el marc europeu, com ara la regulació de títols acadèmics o la certificació de carreres professionals. Carolina Bermudo, Project Manager del CEW, ha remarcat la importància de coordinar els continguts de la web i la comissió, així com la necessitat de fixar un calendari d'esdeveniments i accions. És per aquest motiu que es farà una altra reunió de treball a finals de gener on els diferents nodes presentaran els programes propis i s'acordaran objectius concrets.