Més de 50 persones participen en el primer Catalan Professional Afterwork

El nucli de Catalan Engineers Worldwide de Munic reprèn les activitats presencials, després de dos anys de pandèmia. El 9 de febrer de 2023 es va celebrar el Catalan professional afterwork que va reunir a una cinquantena de participants, enginyeres i enginyers catalans que viuen i treballen a Munic i rodalia.

La jornada va reunir professionals de les diferents especialitats d’enginyeria i perfils de diferents edats. Per un costat, hi havia estudiants d’intercanvi acabant ja la seva formació universitària i buscant les primeres experiències professionals i, d’altra banda, un gruix important d’enginyeres i enginyers joves de les branques d’automoció, aeroespai, aeronàutica, electrònica, entre d’altres, que després de la carrera universitària afegeixen experiències internacionals al seu currículum. També van participar en l’acte membres més sèniors, que van poder compartir la seva experiència i els seus consells professionals amb el col·lectiu.

Martí Pascual, president del Catalan Engineers Worldwide va donar la benvinguda als participants i els va convidar a intercanviar informacions sobre la manera de trobar feina i evolucionar en l’entorn laboral a Alemanya. Així mateix, Pascual va avançar algunes activitats que tindran lloc durant aquest 2023: la visita a l’observatori espacial de Garching, la participació en la fira d’automoció IAA, visites a distintes empreses, etc.

Els interessos i motius dels assistents en aquests tipus d’actes són molt distints. Alguns volen conèixer altres catalanes i catalans que viuen i treballen a la zona per intercanviar experiències i d’altres busquen una nova oportunitat laboral en el país. “Hem observat que les necessitats dels nostres membres canvien al llarg de la seva carrera, acabats/des d’aterrar o quan ja fa uns quants anys que hi són, principalment busquen una evolució; en canvi, quan ja estan establerts el que volen és compartir l’experiència amb les generacions més joves”, explica Pascual.

Pel que fa a les empreses en què treballen les persones participants de la jornada hi havia representades pràcticament totes les multinacionals alemanyes. Parlem de BMW (automoció) o Infineon (electrònica) però també de startups com Nio (automoció, Xina) i Lilium (aviació, alemanya). L’Institut Fraunhofer també hi va ser present amb un grup d’investigadors catalans i amb la cap del departament de Sistemes cognitius, Núria Mata, que va remarcar la gran oportunitat que significa la internacionalització per als professionals de l’enginyeria.

Ben aviat estan previstos altres actes similars en altres nuclis repartits per tot el món. Actualment, el CEW compta amb nuclis actius a Tòquio, Brussel·les, Stuttgart, Munic, Milà, Londres, San Francisco i Lió i recolza la creació de nous nuclis de networking entre enginyeres i enginyers Catalans a l’estranger.