Els EIC participen a l’acte parlamentari de l’Ingenieurkammer Baden-Württemberg

El dimarts dia 17 de Juliol va tenir lloc a Stuttgart l’acte parlamentari que tancava la Jornada de l’Enginyer organitzada per l’ ”Ingenieurkammer Baden-Württemberg” (Cambra d’Enginyers de Baden-Württemberg). Hi van assistir membres de la cambra d’enginyers, d’universitats i centres de recerca, de cambres i associacions relacionades així com representants de diferents estaments polítics de la regió.

El president de la cambra, Prof. Stephan Engelsmann, va ser l’encarregat d’obrir els parlaments. Va parlar de la manca de vivenda com un dels problemes de la societat actual als quals els enginyers poden contribuir amb solucions innovatives. A més a més va destacar el paper dels enginyers com una peça clau per a la innovació a la regió de Baden-Württemberg i de l’èxit dels estudis duals per a la formació de les noves generacions amb un vincle directe amb la indústria. Finalment va anunciar que en la propera Exposició Universal a Dubai el 2020 hi haurà un pavelló de Baden-Württemberg que es centrarà en temes d’industrialització i digitalització

A continuació la Ministra de Finances de Baden-Württemberg, Edith Sitzmann, va presentar l’actual política financera del Land. Va destacar que s’ha d’aprofitar la conjuntura econòmica de creixement per reduir el deute públic i per invertir en àrees estratègiques de futur com són la intel·ligència artificial, l’ampliació de la connexió de banda ampla i l’educació.

Steffen Bilger, el subsecretari parlamentari del Ministeri de Transport i Infrastructura Digital, va tancar l’acte presentant l’estratègia de mobilitat i digitalització del govern, basada en invertir en els següents sectors:

  • Conducció autònoma, tecnologia en la qual es basarà la mobilitat del futur, contribuint a  la millora del comfort i la reducció dels embussos i accidents.

  • Noves tecnologies de propulsió de vehicles i combustibles alternatius: encara que els vehicles de benzina i diesel continuaran existint, sobretot per recorreguts de llarga distància, l’electricitat és el combustible del futur especialment a les ciutats.

  • Creació d’un entorn favorable a les Start-Ups per fomentar la innovació.

  • Ampliació de la xarxa de banda ampla per facilitar la digitalització no només en entorns urbans sinó també rurals.

Va acabar donant les gràcies als enginyers de Baden-Württemberg per la seva contribució a la innovació i el benestar d’Alemanya.

La vetllada es va celebrar al museu Alte Staatsgalerie i va anar acompanyada de música Soul i Jazz en directe.