ACCIÓ i la Comissió Europea destinen 3,3M€ a la subvenció de contractes d’investigadors per part d’empreses i agents d’R+D catalans

Es tracta del projecte europeu Tecniospring INDUSTRY d’ACCIÓ, que cobreix el 100% de la contractació de 24 investigadors aquest 2020 per promoure el desenvolupament de projectes d’R+D i la transferència tecnològica.

El Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ -l’agència per a la competitivitat de l’empresa-, i la Comissió Europea destinaran 3,3 milions d’euros aquest 2020 a la contractació de personal investigador per part d’empreses i centres tecnològics catalans. Es tracta d’una nova convocatòria de Tecniospring INDUSTRY d’ACCIÓ, que promou el desenvolupament de projectes d’R+D i la transferència tecnològica a Catalunya i que enguany facilitarà la contractació de 24 persones investigadores.

El projecte cobreix el 100% de la contractació de personal investigador -tant catalans com d’arreu del món- per desenvolupar projectes durant dos anys a empreses establertes a Catalunya o a centres tecnològics o centres de recerca amb el segell TECNIO. Aquesta acreditació d’ACCIÓ identifica els agents tecnològics més qualificats i amb experiència en projectes empresarials per tal que les empreses puguin identificar-los i impulsar, així, la transferència tecnològica a Catalunya.

Aquesta edició del projecte europeu Tecniospring INDUSTRY, que s’emmarca en les accions Marie Sklodowska-Curie, compta amb un pressupost de gairebé 10 milions d’euros finançats entre ACCIÓ i la Comissió Europea, repartits en tres convocatòries d’ajuts que van començar l’any 2019 i s’estendran fins al 2021. La convocatòria d’aquest 2020 s’obrirà al mes de setembre; les empreses i centres interessats poden fer arribar les seves candidatures a través d’aquest enllaç a partir de l’1 de setembre. D’altra banda, per a l’edició de l’any vinent -que s’obrirà durant el mes d’abril de 2021- les empreses i centres tecnològics ja poden començar a preparar les seves propostes.

Aquesta convocatòria forma part de la tercera edició de Tecniospring, que en conjunt, des del 2013 i fins al 2018, ha impulsat 128 projectes d’R+D i la sol·licitud de 26 patents, a més de la creació de 5 spin-offs. Alguns dels organismes internacionals que han rebut personal investigador que posteriorment s’ha unit a empreses i centres de recerca catalans són el Massachusetts Institute of Technology (MIT) i la Universitat de Stanford dels Estats Units o l’Institut Fraunhofer d’Alemanya.

 

>> Descarrega tota la documentació oficial